Selasa, 17 April 2012

BLOGGER MUSRAM RAKUNMAN KATA SERANGAN KEPADA MUSA AMAN ADALAH REKAAN SEMATA-MATA


Serangan Terhadap Musa Aman- adalah untuk mengwujudkan persepsi, bahawa Ketua Menteri Sabah itu, adalah perasuah.

Tulisan bersiri yang dibuat oleh laman web hantu.. Sarawak Reports dan Free Malaysia Today, adalah serupa dengan tulisan2 blog itu terhadap Ketua Menteri Sarawak Pehin Tan Seri Taib Mahmud, sebelum Pilihanraya Sarawak pada April, 2011.

Serangan terhadap Ketua Menteri itu adalah mengunapakai isu-isu lapok, seperti mana cuba diwujudkan sejak beliau dilantik ke Jawatan Ketua Menteri Sabah.

Kini, isu2 tersebut dikitar semula untuk refresh pendapat umum, bahawa Musa adalah perasuah.

Sejak Pilihanraya Pematang Pauh, tahun 2008, Musa terus dikaitkan dengan SD16 juta yang ditahan di Hongkong, kerana cuba diseludup keluar oleh seorang rakyat Malaysia berasal daripada Sabah, Micheal Chia.

Beberapa kali, Musa telah menafikan wujudnya hubungan antara beliau dan Michael Chia, namun isu hubungan tersebut, terus direfresh, seolah-olah hubungan tersebut wujud.

Kini, anak Musa dikaitkan dengan isu hubungan beliau dengan Michael Chia, kononnya wujudnya transaksi kewangan antara anak Musa dengan Michael Chia.

Lawan web yang dimiliki mereka yang tidak beridentiti itu, merekaysa, bukti2, kononya transaksi kewangan itu wujud.

Selain itu, laman itu juga mengwujudkan tuduhan terbaru, kononya seorang proxi Musa telah menyimpan wang USD30 juta di salah sebuah Bank di Swiss, melalui cabangnya di Hongkong.

Percayalah, semua tuduhan ini adalah rekayasa, untuk mengwujudkan persipsi terhadap Musa. Bagi mereka, fakta kebenaran tidak perlu, yang penting mereka berjaya mengwujudkan persepsi, bahawa Musa itu perasuah.

Masih ramai rakyat Sabah, tidak akan mudah terpancing dengan dakyah-dakyah ini, kerana mereka tahu, sejak Musa dilantik sebagai Ketua Menteri, pembangunan negeri terus rancak, pendapatan negeri terus meningkat, simpanan tetap negeri terus meningkat, dan yang paling penting bajet kerajaan negeri, merupakan bajet tertinggi di anatara negeri-negeri di Malaysia. Sebagai imbangan, bajet Sarawak untuk tahun 2012, hanya 3.9 bilion, manakala Sabah, 4.03 bilion.Berbanding dengan bajet Selangor yang hanya 1.6 billion.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan