Khamis, 14 Jun 2012

SIAPA MASBAK DAN WAN RAMLI CALONKAN MUSRAM


Lama tidak update blog ini. sekali buka terbaca pula blog Masbakkayangan yang mencadangkan Musram menjadi calon di tempasuk. saya mengenali ketiga-tiga orang yang disebut oleh Masbak Rumasid dalam tulisannya di blognya. Saya kenal Masbak ketika sama-sama dilanda demam politik era Tan Sri Isa Samad. Saya kenal Wan Ramli ketika perlawanan Bola sepak di Kg.Pantai emas era tahun 90-an.Saya kenal Musram ketika beliau bekerja di SAFMA lagi.Pendek kata ketiga-tiga mereka saya kenal secara dekat. Masing-masing ada kelebihan yang dianugerahkan tuhan kepada hamba-hambanya.

Saya hanya mengulas berkenaan dengan hasrat Wan Ramli mahu menentang Datuk Musbah di Tempasuk. Bagi saya siapa-siapa pun ada hak untuk bertanding 'demokrasi' tetapi ada wajarnya boleh diletak, Boleh atau tidak bertanding.

Hasrat Masbak dan Ramli mahu mencalonkan Musram juga tiada salahnya tetapi apakah empunya badan mahu dipergunakan untuk tujuan itu?Saya rasa Musram dari yang saya tahu, tidak mahu melibatkan diri dalam politik, walaupun tulisan-tulisanya dalam blognya kebanyakkan "copy paste' itu     menunjukkan beliau sokong BN.

Komen saya setakat ini dulu...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan